Kijk- en leestips over Spiritualiteit

Monique Broekhuizen
Feel Energy 9 Feel Energy 9 Kijk- en leestips Spiritualiteit

Tips om je niet te vervelen…

In mijn praktijk geef ik regelmatig tips over boeken, Netflix series e.a. en nu bracht mij dat, tot het idee om een lijst met kijk- en leestips over spiritualiteit met jullie te delen. Hopelijk zitten er mooie boeken of series tussen waar je met volle verbazing en verwondering naar kunt gaan kijken. Dat heb ik in ieder geval wel gedaan.

Boeken
Netflix (mini)series
Netflix (documentaire)films
Apps

Veel kijk- en leesplezier!

Mocht je nog mooie aanvullingen hebben, schroom niet om deze via mail: mo*****@fe********.nl aan mij door te geven. Dan zorg ik dat deze lijst up- to date blijft. Blijft het voor iedereen leuk.

[Laatst bijgewerkt op 7 september 2023]

Boekentips Spiritualiteit

Boeken

Er zijn natuurlijk nog veel meer boeken die ik je aan kan raden, ik begin eerst met deze top 5.

De 5 Kindconclusies – Lisette Schuitemaker

“We zoeken allemaal naar geluk. Het ligt dichterbij dan we denken. Alles wat we zoeken en willen, dragen we namelijk al bij ons. Maar soms zitten we vast in belemmerende (gedachten)patronen die zorgen voor stress, verdriet en een ongelukkig gevoel.

Met het boek De 5 kindconclusies ontdek je waar jouw belemmerende patronen vandaan komen. Vaak heb je ze ontwikkeld toen je nog een kind was. Lisette laat je zien hoe je nu als volwassene die patronen doorbreekt en negatieve gedachten opruimt. Zodat je vaker vrolijk en opgeruimd door het leven gaat.” 

Lees ook de Blog; De 5 kindconclusies in kaart gebracht.

Verslaafd aan liefde – Jan Geurts

“Het laat zien dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie. Maar dat werkt averechts: het versterkt juist die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid. Zo ontstaat er een vorm van verslaving aan liefde en erkenning, en aan de veiligheid van een relatie.”

De verboden vrouw spreekt – Pamela Kribbe

“Maria Magdalena gaat in dit boek in op de diepe wonden die door de strijd tussen de seksen zijn geslagen in zowel mannen als vrouwen. Bij vrouwen bevindt die wond zich energetisch in de buik en hangt die samen met een gebrek aan eigenwaarde, een te grenzeloze gevoeligheid en het terughouden van de eigen kracht en creativiteit. Bij mannen ligt de wond eerder in het hart, waar het gevoel zetelt. Mannen zijn door een eenzijdige definitie van mannelijkheid verbannen uit hun eigen gevoelswereld, hun intuïtie en sensitiviteit, hetgeen kan leiden tot gevoelens van vervreemding, innerlijke kou, een sterk mentaal gerichte energie en soms agressie.”

Ki – Hans Peter Roel

Ki is een eeuwenoud geheim dat altijd binnen de kloostermuren is gebleven. Pas nadat Peter een beproeving heeft doorstaan, leert hij Ki kennen. Laat je meevoeren door dit verhaal en ontdek het geheim achter de kracht van en rust van boeddhistische monniken die hoog in de Himalaya leven.”

De kracht van het NU – Eckhart Tolle

“Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. “

 

Kijktips Spiritualiteit

Netflix (mini)series

Stutz

In openhartige gesprekken met actuer Jonah Hill onderzoekt leidend psychiator Phil Stutz ervaringen uit zijn jeugd en zijn unieke, visuele therapiemodel.

Live to 100

Secrets of the blue zone. Een hele mooie serie over de welbekende blauwe zones van de wereld waar de meeste 100 jarige mensen wonen. Buettner reist naar de top 5 van de blue zones om de gemene deler te ontdekken. Okinawa – Japan, Sardinië – Italië, Cailifornië, Ikaria – Griekenland en Singapore.

[UN]WELL

In deze miniserie gaat elke aflevering over een therapie/behandeling binnen de alternatieve geneeswijzen. Denk aan etherische oliën, tantra seks, Borstvoeding melk als supplement voor sporten of tegen kanker, vasten, Ayahuasca en bijentherapie.

The Gooplab with Gwyneth Paltrow

Ook in deze miniserie gaat elke aflevering over een therapie/behandeling binnen de alternatieve geneeswijzen. Gwyneth Paltrow heeft een team samengesteld die erop uit wordt gestuurd om deze behandelingen therapieën te mogen ervaren. De thema’s hier zijn: een helende trip, koude douche, zinnelijk genot, gezond ouder worden, energiebehandelingen en intuïtie.

Surviving Death

Bij deze miniserie gaat elke aflevering over een thema over het hiernamaals, wat als er meer is als we dood gaan? Thema’s zoals; bijna-doodervaringen, mediums, tekenen van doden, dode mensen zien en reïncarnatie komen voorbij.

Headspace; Guide to Meditation

Eerlijk gezegd heb ik deze miniserie nog niet gezien en lijkt mij een uitstekende miniserie als je nog niet bekend bent met meditatie. Er wordt uitleg gegeven waarom mediteren zo belangrijk kan zijn.

Life After Death with Tyler Henry

Deze Miniserie geeft een mooi beeld over wat het mediumschap inhoudt. Zowel voor de ontvangers als voor de ‘gever’.

Kijktips Spiritualiteit

Story of God with Morgan Freeman

Morgan Freeman (ik ben fan van deze man!) onderzoekt de rol van religie in de geschiedenis van de mens, hoe ons geloof ons verbindt en mogelijke antwoorden geeft op de grootste levensvragen. Dit doet Morgan Freeman heel fijn, zonder te oordelen onderzoekt hij de keuzes achter de mensen en de beweegredenen.

Wild Wild Country

Dit is een indrukwekkende serie. Zeker als je bekijkt wat de redenen van de mensen zijn om te ‘volgen’. Het gaat om goeroe Bhagwan Shree Raijneesh (ook wel bekend als Osho), die zijn ashram verplaatst van India naar Oregon.
Gaat het hier om een sekte? Dat laat deze docu miniserie in het midden, het is het kijken zeker waard.

Bikram Yogi – Guru – predator

Deze is een beetje in dezelfde lijn als de miniserie hierboven Wild Wild Country. Het gaat om de opkomst en ondergang van Bikram Choudhury, de oprichter van de hot yoga, terwijl zijn imperium groeit, komen er zorgelijke feiten boven tafel. Ook hier kun je de vraag stellen, gaat het hier om een sekte?

Heal (niet meer op netflix)

Deze kon ik helaas niet meer vinden op Netflix, terwijl het wel een ‘serie/docu-film) is die door Netflix is gemaakt, dus ik verwacht deze wel weer een keer online op Netflix. Deze gaat over hoe je mindset je kan helpen met je helingsproces. Super interessante voorbeelden worden hier genoemd.

Netflix (documentaire)films

The Secret

Een groep schrijvers, filosofen en wetenschappers delen the Secret dat Plato, da Vinci, Einstein en andere allemaal gemeen hadden.

Brené Brown, the call of courage

Met humor en empathie praat Brené Brown over wat er nodig is om moed boven comfort te stellen in een cultuur die wordt gedefinieerd door schaarste, angst en onzekerheid

David Attenborough, a life on our planet

De programmamaker David Attenborough vertelt over zijn leven en de evolutionaire geschiedenis van het leven op aarde, betreurt het verlies van natuur en biedt toekomstvisie,

Tony Robbins, I am not a Guru

Tony Robbins is eigenlijk wel de grondlegger van wat Emiel Ratelband destijds in Nederland heeft opgezet. Deze docu-film laat een weekend van Tony’s programma’s zien, welke life changing kunnen zijn voor vele. Het bijzondere is de hoeveel mensen hieraan mee doen. Het is heel Amerikaans en als je daar doorheen kijkt is het super knap wat Tony Robbins neerzet.

Doing good

Deze documentaire gaat over de gevierde helderziende en gebedsgenezer Joralf Gjerstad, die zijn beroemde ‘warme handen’ gebruikt om mensen te behandelen.

The Last Shaman

In een laatste poging om zelfmoord te voorkomen reist een depressieve jongeman naar het Amazonegebied om een ritueel te ondergaan waarmee hallucinaties worden opgewekt. Het geeft een mooi beeld over Ayahuasca. Indrukwekkende documentaire.

“Wat voor een rups het einde van de wereld is, is voor een vlinder het begin”

Apps Spiritualiteit

Apps

Meditatition Moments

Een mooie app Meditation Moments met geleide meditaties van Michael Pilarczyk (vroeger radio dj), meditatiemuziek, meditatieprogramma’s en luisterboeken.

Mindfulness App

Een andere mooie meditatie app is Mindfulness app met geleide meditaties, muziek en oefeningen.

Zelf vind ik de meditaties erg prettig wat kan variëren van 3 minuten tot bijv. 20 minuten. Ook wandelmeditaties zitten erbij en ook aan de kids is gedacht, Echt een aanrader!

 

Heel veel lees- en kijkplezier en nogmaals als je mooie aanvullingen hebt, geef ze gerust aan mij door! Dan houd ik deze tip-lijst mooi bij.

Veel liefs, Monique

Lees ook de andere blogs:

Contact

Feel Energy
1ste Graaf van Hollanddijk 1a
4125 TK Hoef en Haag, Utrecht
Bekijk hier de routebeschrijving.

Ein**@fe********.nl
T.  0347 – 75 77 50
M.  06 – 29 492 989

Updates ontvangen?

Schrijf je in voor de laatste nieuwtjes!