Veranderingen en hooggevoeligheid gaan prima samen

Monique Broekhuizen
Feel Energy 9 Hooggevoeligheid 9 Veranderingen en hooggevoeligheid gaan prima samen

Hoe je beter als hooggevoelige, om kunt gaan met de prikkels die veranderingen met zich meebrengen

Veranderingen en hooggevoeligheid: het is een combinatie die uitdaagt. Door een paar simpele tips & tricks ben je beter bestand tegen verschillende prikkels, veranderingen en situaties.

Sinds ik de opleiding Energetische Therapie ben gaan volgen, is mijn leven één grote transformatie. In 3 maanden tijd is het nodige veranderd: een nieuw huis in een nieuwe omgeving, een verhuizing van Brabant naar Utrecht, een nieuwe parttimebaan, de start van praktijk Feel Energy, een nieuwe sportschool, wennen aan nieuwe supermarkten/winkels (is echt een ding hoor ?), enz. Een hoop prikkelverwerking met een hoofdletter P. Superleuk en superspannend tegelijk. Controle loslaten en vertrouwen hebben in wat komen gaat. Poeh, dat was en is niet altijd even gemakkelijk. 

Veranderingen in het algemeen

Mensen zijn nu eenmaal gewoontedieren. Aan de ene kant blijven we vasthouden aan patronen en onze comfortzone, aan de andere kant zijn veranderingen nodig om vooruit te komen. Wel gek, of toch niet? Vaak heeft het te maken met acceptatie van verandering. Wanneer je de controle loslaat, gaat alles (weer) vloeiend stromen. Klinkt makkelijk toch? Maar hoe doe je dat dan?

Stel dat je te maken krijgt met een verandering. Dan is het de kunst om niet te blijven hangen in hoe het voorheen was (voor je gevoel misschien beter), maar juist de positieve kant van de nieuwe situatie te bekijken. De focus op het nu. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om positief om te denken. Soms is het gewoon even niet leuk en dat mag ook de ruimte hebben. Het gaat met name om de algemene mindset en niet zozeer de emotie die je daarbij voelt. Daar is namelijk altijd ruimte voor.

veranderingen en hooggevoeligheid

Veranderingen en hooggevoeligheid (HSP)

Hooggevoeligheid en veranderingen zorgen voor een soort web waar je in terechtkomt. Het is van belang om te achterhalen wat van jezelf is en welke gevoelens en energie er bij jouw persoon horen. En vooral ook wat juist niet van jou is en waar je geen invloed op hebt. Je pikt namelijk veel prikkels op vanuit de omgeving en andere mensen. Door een verandering kun je sneller van je stuk worden gebracht en daarbij in de hectiek jezelf vergeten. Bescherm jezelf goed, bijvoorbeeld door goed te gronden d.m.v. een grondingsoefening. Op sommige momenten heb je dat gewoon wat meer nodig, geef daar ook aan toe. 

Hooggevoeligheid stromingen

Stromingen versus veranderingen

Veranderingen kun je zien als stromingen. In een stromende rivier kunnen stenen zich opstapelen. Hoe meer stenen, hoe groter de kans op een blokkade en een slechte doorstroming van de rivier. Vergelijkbaar met de energiebanen die door je lichaam stromen. Ontstaat er weerstand in het lichaam, door een bepaalde overtuiging of onderdrukte emotie, dan is er kans op een verstopping. Doe je daar niets mee, dan kun je daar last van krijgen. Met Energetische therapie worden vaste patronen doorbroken, zodat het zelfgenezend vermogen de kans krijgt om te herstellen.

Dicht bij jezelf blijven

Het allerbelangrijkste bij een verandering is om dicht bij jezelf te blijven. Waar sta je nu? Wat voel je nu? Waar op welke plek in het lichaam voel je dit? Wat kun je er nu aan doen? Je lichaam vertelt je veel meer dan je zelf denkt. Als je er meteen iets aan kan doen, doe dat dan ook. Zorg zelf voor een veilige omgeving als rustpunt. Even de controle loslaten, niets forceren, maar energie laten stromen.

Veiligheid en structuur

Met betrekking tot mijn eigen veranderingen heb ik vooral gezorgd voor het snel creëren van een eigen en veilig thuisgevoel in ons tijdelijk onderkomen. Zo behoud je structuur en kaders, die nodig zijn om bepaalde situaties aan te kunnen. Dit heeft mij enorm geholpen om vervolgens aan andere veranderingen te kunnen wennen en deze te accepteren.
En nog steeds blijft elke ‘verandering’ een uitdaging. Kom maar op met de volgende! ?

Mocht je nog vragen hebben of je wilt meer weten over energetisch therapie, schroom niet. mail, app of bel gerust. Je kunt ook informeren naar een eenmalige energetische behandeling, puur om te ervaren wat het nu precies is.

Wees zelf de verandering die je in de wereld hoopt te zienGhandi

Test jezelf op hoogevoeligheid

Twijfel je of je hooggevoelig bent? Doe dan een online test via de volgende vragenlijst Ben ik hooggevoelig? Dit geeft je inzicht in de mate van je hooggevoeligheid. Kan nooit kwaad toch?

Mocht je vragen hebben of suggesties, laat het mij weten!

Veel liefs, Monique

Laat mij weten wat je van deze blog vindt. Op- en aanmerkingen zijn zeer welkom! Bekijk ook ons traject Beter omgaan met hooggevoeligheid met energetische therapie?

Veel liefs, Monique

Lees ook de andere blogs:

Contact

Feel Energy
1ste Graaf van Hollanddijk 1a
4125 TK Hoef en Haag, Utrecht
Bekijk hier de routebeschrijving.

Ein**@fe********.nl
T.  0347 – 75 77 50
M.  06 – 29 492 989

Updates ontvangen?

Schrijf je in voor de laatste nieuwtjes!