Gronden; van je hoofd naar je voeten

Monique Broekhuizen
Feel Energy 9 Hooggevoeligheid 9 Gronden; van je hoofd naar je voeten.

Gronden – aarden – de basis

Via deze blog maak ik even een ommetje, alhoewel het indirect wel met hooggevoeligheid heeft te maken. De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe praktijkruimte in Hoef en Haag. Met een ontwerp vanaf de tekentafel is het uitgegroeid tot een prettige en comfortabele ruimte, gericht op energie en rust. De fundering heeft de basis gelegd voor dit resultaat. Daaruit blijkt wel hoe belangrijk een stevige basis is. Ook voor lichaam en geest. In deze blog vertel ik je daarom wat meer over gronden, ook wel aarden genoemd.

Stabiele fundering

Die fundering, waarom is die eigenlijk zo belangrijk? Op een goede basis kan verder worden gebouwd. Een instabiele ondergrond zorgt voor problemen onderweg. Of het nu de bouw van een huis of het starten van een onderneming betreft of een (werk)relatie. De basis is de kern en de enige mogelijkheid om een succesvolle weg af te leggen. Ben jezelf dus bewust van een beginpunt en hoe dit de gekozen weg kan beïnvloeden.

gronden - voeten in het gras

Te veel, te druk

In onze maatschappij is de digitalisering niet meer weg te denken. Voor vrijwel alles hebben we een telefoon, computer en Internet nodig. En hebben we het niet nodig, dan gebruiken we het alsnog. Ook ik maak me schuldig aan te veel tijdbesteding aan de telefoon, ook op momenten dat het niet hoeft. Dit geeft onrust en het gevoel dat je altijd wel iets mist: een enorme hoeveelheid prikkels waar je een uitlaatklep voor moet zien te vinden. Voer je die prikkels namelijk niet af, dan blijft het hangen in je hoofd. Net zolang tot je spannings- of burn-out-klachten gaat vertonen. Om dit te voorkomen is contact met de aarde heel belangrijk. De verbinding met je voeten richting aarde. Stamp je denkbeeldige wortels in de grond, waardoor je meer contact maakt met je lijf en daardoor ook echt lekkerder in je vel komt te zitten. Yoga en krachttraining zijn bijvoorbeeld prima manieren voor een goede gronding.

 

Energetische behandeling en gronden

Een energetische behandeling bij Feel begint altijd met het goed gronden van de cliënt. Dit begint en eindigt bijna altijd bij de voeten. Zo wordt het contact met de aarde gelegd en staat het lichaam open voor een vloeiende stroming van energie. Zodra je jezelf bewust bent van het contact houden met de aarde via je lijf of voeten, merk je dat het gronden je steeds makkelijk afgaat. Hier zijn een aantal manieren voor, die je zelf ook makkelijk kunt toepassen.

Grondingsoefening

In een eerdere blog heb ik al eens een grondingsoefening besproken. Maar er zijn meer manieren om jezelf goed te gronden. Zoals het stampen en springen op de grond, waarbij je gebruikmaakt van je hele lichaam. Vergelijkbaar met het heien van palen voor het funderen van een huis. Laat je lijf echt vallen, maak goed gebruik van de vloer om je voeten stevig op de grond te zetten. Maak echt contact met de aarde. Pak bijvoorbeeld een stoel vast om je evenwicht te bewaren, maar laat dit je niet belemmeren in je sprongen. Heb je last van slechte gewrichten of knieklachten? Visualiseer dan de sprongen en spring zo actief als je kan in gedachten. Door het stampen van je voeten, duw je je wortels echt goed in de grond. Je legt je eigen stevige fundering door contact te maken met de basis. Stamp het de grond in!

Grondingsoefening

Laat mij weten wat je van deze blog vindt. Op- en aanmerkingen zijn zeer welkom! Bekijk ook ons traject Beter omgaan met  hooggevoeligheid met energetische therapie?

Veel liefs, Monique

De enige manier om te komen waar je wilt zijn is te zijn waar je al bent ”  Anna Vali 

Lees ook de andere blogs:

Contact

Feel Energy
1ste Graaf van Hollanddijk 1a
4125 TK Hoef en Haag, Utrecht
Bekijk hier de routebeschrijving.

Ein**@fe********.nl
T.  0347 – 75 77 50
M.  06 – 29 492 989

Updates ontvangen?

Schrijf je in voor de laatste nieuwtjes!