De werkwijze van Feel Energy

Energetische therapie - Feel Energy 9 Werkwijze energetische therapie

De werkwijze van energetische therapie

Wij hanteren de volgende werkwijze voor energetische therapie:

In het kort:
Energetische therapie staat of valt met de match tussen therapeut en cliënt. Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt om je gevoelens en emoties te bespreken. Daarom wordt eerst gestart met een kennismakingsgesprek. Is er een match? Dan volgt het intake- anamnesegesprek in combinatie met de eerste energetische behandeling. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld en start de energetische therapiesessie. Afhankelijk van de probleemvraag wordt tijdens het behandelplan een voorstel gedaan over het aantal energetische behandelingen. Een gemiddelde is ongeveer 5 behandelingen. Het kan ook meer/minder zijn.  Indien nodig tussentijds en in ieder geval aan het eind van de therapie vindt een eindevaluatie plaats.

Hoe gaan we beginnen?

Plan je eerste afspraak

Via de button kun je je eerste afspraak inplannen. Kies dan voor 01 – Intakegesprek behandeling energetische therapie. 
Dit is zowel een coachgesprek als een energetische behandeling
(90 minuten).

 

A
i

Online vragenlijst

Via de mail ontvang je een online vragenlijst.  Beantwoord deze vragen zo volledig mogelijk, jouw antwoorden leggen de basis voor het behandelplan.

Z

Aan de slag met jouw energie

Er worden tijdens het gesprek aanvullende vragen gesteld  over je klachten en daarmee wordt de kern van je hulpvraag achterhaald. Op basis hiervan gaan we het beste behandelplan  samenstellen voor jou.

 

Hieronder vind je de volledige uitleg per onderdeel:

Monique Broekhuizen, energetisch therapeut

Kennismakingsgesprek (30 minuten)

Na de eerste ontmoeting, door persoonlijk, telefonisch of online contact, wordt een kennismakingsgesprek gepland. Dit is een vrijblijvend introductiegesprek. Is er vanuit beide kanten sprake van een match? Dan gaan we over tot de volgende stap: het intake- anamnese gesprek. Soms kan het ook zo zijn dat het kennismakingsgesprek een combinatie is van een kennismaking en intake.

Monique Broekhuizen kennismaken intake

Intakegesprek (90 minuten)

Van tevoren
Voordat het intakegesprek plaatsvindt, krijg je een online vragenlijst gemaild. Beantwoord deze vragen zo volledig mogelijk, jouw antwoorden leggen de basis voor het behandelplan. .

Tijdens
Tijdens het intakegesprek wordt de vragenlijst doorgenomen. Er worden aanvullende vragen gesteld en de kern van de probleemvraag wordt achterhaald. Op basis hiervan kan de therapeut het beste behandelplan voor jou samenstellen. Na het gesprek volgt de eerste energetische behandeling op de behandeltafel of -stoel, met als eerste doel om de energiebanen schoon te maken.

Behandelplan
Op basis van het intakegesprek wordt, in overleg met jou, een behandelplan opgesteld. Het hele energetische therapieproces is erop gebaseerd om jou weer in je kracht te zetten. Bewustwording en het herkennen van jouw grenzen gaan ervoor zorgen dat jij de regie (weer) neemt over je eigen leven. Bekijk ook ons Feel Energy traject.

Monique Broekhuizen kennismaken intake
praktijkruimte Feel Energy behandeling

Vervolgbehandelingen (45 – 60 minuten)

Na het intakegesprek wordt er afhankelijk van de probleemvraag een voorstel gedaan over het aantal energetische behandelingen. Een gemiddelde is ongeveer 5 behandelingen. Het kan ook meer/minder zijn.  Per behandeling kan steeds een specifiek onderdeel van de probleemvraag worden aangepakt. Er wordt niets overhaast, alles gebeurt in jouw tempo. Het verloop van dit proces is per cliënt verschillend, omdat het herstelproces van ieder mens uniek is. Voorafgaand aan iedere behandeling gaat de therapeut met je in gesprek. Even samen bespreken hoe het gaat. Door te praten over bepaalde dingen waar je tegenaan bent gelopen of nieuwe klachten die zijn ontstaan, werken we samen aan een goede praktische manier om hiermee om te gaan.

Praktisch
Praktische tools gaan je helpen tijdens je therapiesessie. De therapeut geeft je oefeningen en handvatten mee, die je in willekeurige situaties zelf kunt toepassen. Zo ervaar je hoe jouw keuzes van invloed zijn op je leven. Uiteindelijk ga je hierdoor een goede balans vinden in je energie en het doen en denken vanuit lichaam en geest.

Evaluatie (30 – 45 minuten)

Tussentijds kan een evaluatiegesprek plaatsvinden. Verloopt het proces nog volgens het verwachte behandelplan, waar staan we nu en hoe gaat het nu eigenlijk? Een tussentijdse evaluatie is niet noodzakelijk, maar kan helpen om je nog bewuster te worden. Aan het eind van de energetische therapiesessie vindt een eindevaluatie plaats, met een terugblik op het doorlopen proces en de behaalde resultaten. De eindevaluatie kan ook een combinatie zijn met een energetische behandeling, dat is afhankelijk van het proces.

Evaluatie hoeft geen afscheid te zijn
De eindevaluatie is zeker niet bedoeld als volledige afsluiting, maar als terugblik op het proces wat we samen hebben doorlopen en hoort bij jouw probleemvraag. Je blijft van harte welkom voor energetische behandelingen en vragen.

Monique - energetische therapie

Heb je nog vragen? neem gerust contact met ons op of maak online een afspraak voor een kennismaking, intakegesprek of een (eenmalige) energetische behandeling.

Geregistreerd Therapeut

Aangesloten bij VBAG en RBCZ.

Erkend door zorgverzekeraars

Deels vergoeding mogelijk.

Plan eenvoudig online je afspraak

Kennismakingsgesprek is gratis.

“De behandeling heb ik als erg fijn ervaren. Ook de gesprekken die we hebben gevoerd hebben me erg geholpen te relativeren en zaken van een andere/positieve manier te bekijken. Het gronden en de uitleg over hoog sensitiviteit zijn een cadeautje. Hierdoor snap ik mezelf veel beter en leer ik beter naar mijn lichaam en geest te luisteren.”
Sabine, 34 jaar

Neem vrijblijvend contact op

Contact

Feel Energy
1ste Graaf van Hollanddijk 1a
4125 TK Hoef en Haag, Utrecht
Bekijk hier de routebeschrijving.

Ein**@fe********.nl
T.  0347 – 75 77 50
M.  06 – 29 492 989

Updates ontvangen?

Schrijf je in voor de laatste nieuwtjes!